За нас

На 09 януари 2017г. отвори врати най-новият целодневен и полудневен детски център "Малката Русалка"!

С много обич и професионализъм обединихме умения и амбиция, за да предоставим грижи, обучение и забавления за Вашите деца!

ДЦ "Малката Русалка" е подходящо ситуиран на изключително комуникативна и удобна локация в най-зеления и предпочитан район на Пловдив - село Марково, сред зелените обятия на Родопите! Дълго търсихме най-подходящото място за игри, образоване, спорт и здравословно израстване на деца.

 

УДОБСТВО И КОМФОРТ


Детски център "Малката Русалка" е едновременно достъпно близък за посещение, но и достатъчно отдалечен от градския хаос. В условията на натурална природа и специални удобства сътворихме приказно място, което заслужават Вашите деца. Комплекс с просторни и слънчеви стаи, модерни и здравословни условия, безкомпромисно отговарящи на европейските стандарти, обширен двор от 700 кв.м.,оборудван със специализирани безопасни съоръжения, съгласно всички изисквания към нуждите на възрастта и развитието на добра двигателна координация на децата.

Центърът осигурява много възможности за игри и забавления. Охолни и слънчеви помещения изграждат приветлива сграда. Те са технически обезпечени с необходимите пособия за успешно протичане на заниманията и обучението, насочени към развитието и потенциала на всяко дете. При нас децата пряко контактуват с природата. Така те опознават света и израстват отговорни с висока ЕКОлогична култура.

ДЦ "Малката Русалка" създава прекрасни условия за децата Ви да творят на воля, да се радват на забавни игри и да умножават познанията си. Разработихме модерни и увлекателни методи на обучение и игри за деца от 18 месеца  до 6 годинки. Далече от недостатъците на градската среда, тук малчуганите се възползват от предимствата на чистия въздух, здравословната храна и специалното отношение.

 

ПРОГРАМА

ЕЖЕДНЕВНИ ЗАНИМАНИЕ: АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, ЙОГА, РИСУВАНЕ, МУЗИКА, МОНТЕСОРИ ЗАНИМАНИЯ

ВСЕКИ ВТОРНИК И ЧЕТВЪРТЪК - МОДЕРНИ ТАНЦИ, ФУТБОЛ

ВСЕКИ ПЕТЪК - СПЕЦИАЛЕН СЛЕДОБЕД

ДОПЪЛНИТЕЛЕН МОДУЛ: ПЛУВАНЕ, ТЕНИС, БОЙНИ ИЗКУСТВА

 

ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА ОДОБРЕНА ОТ МОН НА ИЗДАТЕЛСТВО "ИЗКУСТВА"


Обучаващите ситуации са разпределени в основни образователни раздели:
-    Опознаване на себе си – организираните занимания включват - "Аз познавам", "Аз се обличам", "Аз се храня", "Аз се радвам", "Аз апликирам", "Аз мога", "Мога сам";
-    Взаимодействие с другите – "Аз играя", "Аз говоря";
-    Опознаване на околната среда – "Аз съм в детската ясла", "Аз познавам", "Аз играя вън";
-    Физическа култура – "Аз се движа";
-    Музика – "Аз слушам и танцувам", "Аз пея и танцувам", "Аз слушам и пея", "Аз пея", "Аз празнувам";


Задачите за възпитателна работа целят стимулирането на общото емоционално-социално развитие на детето чрез:
-    Индивидуален подход към всяко дете;
-    Разнообразни и интересни ситуации, ориентирани към специфичните детски възможности;
-    Игрово-познавателен метод, мотивиращ естествената детска любознателност.


Целенасочената възпитателна работа изгражда у детето:
-    Индивидуален стил на дейност и поведение;
-    Умения за работа в екип;
-    Формиране на личностно самосъзнание, чувство за отговорност и дисциплина;
-    Развива търсенето на оригинални и нестандартни решения във всяка ситуация;
-    Изгражда хигиенни навици и общоприети норми на поведение при хранене, учене и игра;

 

 

ЗДРАВОСЛОВНА и ПОЛЕЗНА храна, приготвена с БИО продукти от детска кухня "Пълно коремче".

За децата от ДЦ "Малката Русалка" се грижи екип от специалисти - психолог и логопед. За целта са оборудвани помещения с богата материална база, съобразена със специфичните потребности на децата и стремежа ни към максимална ефективност в терапевтичния процес. В центъра се грижим за израстването на децата, като развиват талантите си, фантазират на воля, играят и опознават света около тях. Нашите програми развиват способностите на детето Ви чрез изкуството в различните му форми, да провокираме подрастващата му любознателност и му даряваме усмивки.

В детския център обгрижваме децата, но и приоритетно общуваме с родителите. Екипът ни от педагози, психолог и логопед ще Ви насочат как да възпитавате и да съдействате на Вашето дете да израства и да се развива. Така Вие ще сте горди и щастливи родители!

Tози сайт използва бисквитки. Продължавайки използването на сайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.
Съгласен съм